Skip to main content
Uncategorized

Terugblik 16e Liberation Concert

By september 20, 2021No Comments

Op zondag 19 september vond het 16e Liberation concert plaats op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Een kleine 1500 bezoekers genoten van de klanken van de philharmonie zuidnederland. Afgezien van de aanwezige bezoekers was er ook een livestream  beschikbaar op het facebook kanaal van de ABMC die wereldwijd voor tienduizenden extra kijkers zorgde.

De philharmonie zuidnederland speelde eerst om 12.00u en vervolgens nog eens om 15.00u onder leiding van dirigent Sander Teepen en met medewerking van sopraan Hannah Morrison. Vier indrukwekkende stukken die het verhaal van de hommage aan de gevallenen vertelden werden vertolkt waaronder de Funeral Music van Henry Purcell, For the unknown soldier van Dirk Brossé, Knoxville: summer of 1915 van Samuel Barber en de Militaire symfonie van Joseph Haydn. Naast deze mooie werken had het Liberation concert een wereldprimeur met de speciaal door Mark Pütz voor de begraafplaats gecomponeerde hymne ‘Unknown Territory’.

Voorafgaand aan het concert spraken ABMC superintendent Jason Bordelon, Chargé d’Affairs Marta Verloop en deputé Madeleine van Toorenburg prachtige woorden over het belang van herdenken, het koesteren van de vrijheid en de sterke band tussen Limburg en de Verenigde Staten.

De organisatie van het Liberation concert wil de philharmonie zuidnederland dan ook bedanken voor het prachtige concert en voor de voortreffelijke samenwerking in aanloop naar 19 september. De organisatie is bijzonder tevreden over de manier waarop het concert plaatsvond en kijkt alvast met veel energie vooruit naar het volgende jaar.