Skip to main content
Uncategorized

15e Liberation Concert groot succes

By september 20, 2020No Comments

Op zondag 20 september vond het 15e Liberation concert plaats op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. De afgelopen maanden is hard gewerkt om in deze bijzondere tijd het Liberation Concert uit te kunnen voeren. Strikte voorzorgsmaatregelen waren genomen om de in totaal 1400 bezoekers veilig te kunnen laten genieten van de klanken van philharmonie zuidnederland. Afgezien van de aanwezige bezoekers was er ook een livestream  beschikbaar op het facebook kanaal van de ABMC die wereldwijd voor duizenden extra kijkers zorgde, een wereldprimeur voor het Liberation concert.

De philharmonie zuidnederland speelde eerst om 12.00u en vervolgens nog eens om 15.00u onder leiding van dirigent Arjan Tiel en met medewerking van soliste Lei Wang. Vier indrukwekkende stukken die het verhaal van de “strijd” vertelden werden vertolkt waaronder het Adagio ma non Troppo van Beethoven, The unanswered Question door Charles Ives, The Lark ascending door Vaughan Williams en tenslotte de Trauersymfonie van Haydn.

Voorafgaand aan het concert spraken ABMC secretary Matz, Ambassadeur Pete Hoekstra en gouverneur Bovens prachtige woorden over het belang van herdenken, het koesteren van de vrijheid en de sterke band tussen Limburg en de Verenigde Staten.

Na afloop van het concert vond er nog een speciale ceremonie plaats waarbij vier soldaten op de muur der vermisten recentelijk geïdentificeerd zijn. Voor hun naam werd door ambassadeur Hoekstra, Gouverneur Bovens, burgemeester Akkermans en NAVO generaal Vollmer een rozet geplaatsts ter aanduiding dat deze vermiste soldaten teruggevonden en geïdentificeerd zijn.

De organisatie van het Liberation concert wil de philharmonie zuidnederland dan ook bedanken voor het prachtige concert en voor de voortreffelijke samenwerking in aanloop naar 20 september. De organisatie is bijzonder tevreden over de manier waarop het concert plaatsvond en kijkt alvast met veel energie vooruit naar het volgende jaar.